kæmpe rotte

Rotter og hvordan man bekæmper dem

Det er aldrig sjovt at skulle døje med skadedyr. De kan forårsage en masse skader for rigtig mange penge, og så er de bare vildt irriterende. For butikker og restauranter kan det betyde at man skal lukke indtil problemet er ført til dørs. Det er blandt andet sket i Århus og Randers, samt mange andre steder hele landet over.

De værste

Nogle af de værste skadedyr er rotterne. Det er fordi det er de dyr som har nogle af de mest potentielt alvorlige og farlige følger. Derudover ødelægger de for rigtig mange millioner af kroner hvert år og slæber rundt på mange alvorlige sygdomme som kan ramme mennesker hårdt.
Lyden og lugten af en rotte er en af de kendetegn der gør den til et skadedyr. Den efterlader ildelugtende ekskrementer og laver kradse og skrabelyde under gulve, i vægge og hvor de ellers kan komme til. Man kan tjekke om man har rotter ved at kigge efter store huller udenfor. Det kan være ved dæksler eller ved husets fundament. Det er utrolig skadeligt for fundamentet at rotter har gravet, og gulve kan begynde at synke hvilket skaber fare for hele bebyggelsen.
Rotter kan desværre ikke udrydes da de føder omkring 50-100 unger i deres 2 år lange liv. Bestanden kan dog holdes nede og det er ved stor hjælp fra rottebekæmpelse og firmaer der beskæftiger sig med dette. I større byer lever rotterne i kloakkerne og ses kun hvis der er store huller eller utætheder i systemet. En virksomhed i Jylland, som kan operere i både Århus og Randers, samt andre steder i Jylland, tilbyder hjælp til rottebekæmpelse. De har mange års erfaring og tager sig af problemet på den bedste og mest miljøvenlige måde.

TIP: Vi anbefaler www.j-sb.dk til bekæmpelse af rotter

Forebyg rotter

Men for at holde bestanden nede kan helt almindelige mennesker og deres husstande også gøre noget for at hjælpe med rottebekæmpelsen. Man skal dog være opmærksom på at man skal ringe til kommunen hvis rotterne er inde i huset og at det er ulovligt at bekæmpe rotterne selv med gift, da den forkerte dosis kan fremme deres resistensudvikling.
Noget af det nemmeste og mest simple man kan gøre, er at undgå sprækker og revner i vægge, gulve og fundamenter. Hvis først en rotte ser en mulighed, så gnaver de sig frem til et stort hul og indtager det. De går efter at få mad og få noget varme. Så derfor luk alle revner i brædder, dæk ødelagte vinduer og sprækker i muren med hønsenet. Huller til rør og ledninger skal også dækkes til og lukkes for.
Alle døre og vinduer i huset skal også slutte tæt til karmen. Har man kældervinduer kan det være en god ide at have et net for dem, hvis man ofte har dem åbne.
har man planter op ad muren skal man være opmærksom på at rotterne kan kravle op af disse og på den måde komme på under taget.
Udenom huset kan man forebygge ved, ikke at have ting liggende som rotterne kan gemme sig i.


Skriv et svar