rulletrapper

Handikaplift

I Danmark er det nødvendigt at kunne komme op og ned ad trapper samt ad mindre forhindringer for handicappede. Der er svært at sige præcist hvor mange handicappede der befinder sig her, men det er estimeret at omkring 10 % af Danmarks befolkning er handicappede. Derfor er det utrolig vigtigt at finde løsninger til de forskellige udfordringer de kommer ud for, og den ene er en handicaplift. En handicaplift er en elektronisk lift, som hjælper handicappede op og ned fra forskellige etager. Her knyttes stolen til, hvor personen også sidder i den samme tid.

Typer af lifte

Der findes flere former for handicaplifte i den forstand, at de kan løfte folk op i forskellige højder. Der findes en handicaplift, som anvendes til at løfte på mindre niveauforskelle. Den løfter op til 50 cm. og er egnet til steder med begrænset plads. Der findes en anden handicaplift, som også er beregnet til at løfte folk op til 50 cm., men forskellen på disse to er dog, at denne handicaplift er større og kan løfte tungere kørestolsbrugere. Den kan løfte op til 300 kg.
Der findes også en handikaplift, som har glas i siderne og låger, hvilket gør at brugeren ikke kan ryge ud. Dette handikaplift kan løfte op til 3 m. og op til 350 kg. Denne handicaplift er beregnet til udendørs brug og kan derfor holde i en temperatur fra -40 grader til 50 grader.
En anden handicaplift er beregnet til at løfte personer ind og ud af tog. Liften har en justerbar rampe, hvilket gør at den kan tilpasses målet på togdøren. Den kan justeres fra 63 cm. til 80 cm., kan løfte op til 300 kg. og kan løfte fra 18 cm. til 100 cm.
Derudover findes der en gulvmonteret handicaplift, som er beregnet til indendørs brug. Den fremstår som en naturlig del af den bygning den er en del af.

Priser på handicaplifte

Prisen på en handicaplift kan variere alt efter hvilken slags handicaplift man har brug for. Hvis det er lifter til udendørs brug eller lifter som er en del af en bygning, kan de være dyrere. Handicaplifte til privatbrug er oftest billigere, da der ikke er lige så mange krav til dem. De skal nemlig kun løfte én person. Hvis man er ude efter en billig handicaplift, er det muligt at købe en brugt handicaplift. Den skal selvfølgelig være i orden, opfylde de behov man har og passe til ens bolig. Dette kan være en udfordring at finde, men hvis man leder længe nok kan man have heldet med sig.

Det er altså muligt at finde en handicaplift, til lidt forskellige priser afhængig af hvilken type lift der er tale om. Det er både muligt at finde en til privat brug, men det er også nødvendigt at have handicaplifter offentlige steder.


Skriv et svar